Αγκινάρες με καρότα σε σαλάτα

2016-02-04 14:09:19
εικόνα 2620
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 140m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 170m
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις σαλάτα με αγκινάρες με καρότα απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω για να την φτιάξεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 5 αγκινάρες
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 3 - 4 λεμόνια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 καρότα
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι τη αγκινάρας στη βάση του, την καθαρίζουμε από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, την τρίβουμε με λεονόκουπα και την κόβουμε στα τέσσερα.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και το αλεύρι και τι γυρίζουμε ώσπου να ροδίσει.

Βήμα 3

Ρίχνουμε κατόπιν τις αγκινάρες και αφού τις ανακατέψουμε με το αλεύρι για 1 λεπτό, ρίχνουμε νερό τόσο, όσο χρειάζεται να σκεπαστούν, το σκόρδο καθαρισμένο αλλά ολόκληρο, το χυμό των λεμονιών, τη δάφνη και το αλάτι.

Βήμα 4

Βράζουμε τις αγκινάρες σε σιγανή φωτιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε πιρούνι για να μη λιώσουν και χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό για να μείνουν μόνο με το λαδάκι.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, βράζουμε τα καρότα χωριστά, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε φέτες στη σαλατιέρα, προσθέτουμε τις αγκινάρες, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και τα δύο μαζί, ραντίζουμε τη σαλάτα με δύο κουταλιές σούπας λάδι και βάζουμε τη σαλατιέρα το ψυγείο.

Βήμα 6

Ύστερα από 1 - 2 ώρες τη σερβίρουμε τις αγκινάρες με καρότα και συνοδεύει κρέας, κοτόπουλο και ψάρια.