Αρνί ψητό στη γάστρα γκιούλμπασι

2016-02-04 13:35:25
εικόνα 961
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 180m
  • Έτοιμη σε : 210m
Μια από τις νοστιμότερες συνταγές για αρνί που σου έχουμε συστήσει θα βρεις παρακάτω το οποίο είναι ψητό στη γάστρα και το λένε και γκιούλμπασι. Είναι εξαιρετικά θρεπτικό και παραδοσιακό καθώς η συνταγή αυτή είναι χωριάτικη. Παρόλο του ότι είναι παλιά, η εκτέλεση της είναι πάρα πολύ απλή καθώς αρχικά κόβουμε το κρέας και το τυρί, τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και μπόλικο σκόρδο και ψήνουμε για τρεις ώρες. Όσο ψήνεται, διαλέγουμε μια από τις συνταγές για σαλάτα που έχουμε προτείνει, ετοιμάζουμε τη σαλάτα και συνοδεύουμε το αρνί με αυτήν και με φετούλα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνί μπούτι
  • 1/2 κιλό χοιρινό
  • 1/2 κιλό κατσίκι ή βεργάδι
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδου
  • τυρί κεφαλοτύρι (κομμένο σε κομμάτια)
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 - 4 κουταλιές βούτυρο καλό
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε το κρέας (όπως και στα σουβλάκια) και το τυρί.

Βήμα 2

Βάζουμε το κρέας, τα σκόρδα ολόκληρα, το τυρί, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο ολόκληρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τα περνάμε όλα μέσα σε γάστρα μαζί με το βούτυρο.

Βήμα 5

Τα βάζουμε σε φούρνο, χωρίς να τα κουνήσουμε καθόλου και τα αφήνουμε να ψηθούν σε κανονικό φούρνο για τρεις ώρες.

Βήμα 7

Σερβίρεται ζεστό με σαλάτα μαρούλι και τυρί φέτα.