Αυθεντική εύκολη Ιταλική ζύμη για λεπτή πίτσα με σιμιγδάλι
2016-02-04 13:23:12
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 75m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
- Έτοιμη σε : 90m
Υλικά
- 350 γρ. σκληρό αλεύρι
- 25 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 275 μλ. νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι το αλάτι και την μαγιά
Βήμα 2
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και το νερό
Βήμα 3
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ενα κολλώδες ζυμάρι
Βήμα 4
Καλύπτουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά
Βήμα 5
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια λαδωμένη επιφάνεια και με λαδωμένα χέρια ζυμώνουμε 12 φορές γυρίζοντας σε κάθε φορά 90 μοίρες
Βήμα 6
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και σχηματίζουμε μια μπάλα
Βήμα 7
Την βάζουμε σε ενα λαδωμένο μπωλ με την ένωση προς τα κάτω
Βήμα 8
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστέι για 10 λεπτά
Βήμα 9
Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη
Βήμα 10
Κόβουμε την ζύμη στα δύο και ζυμώνουμε ξανά το κάθε κομμάτι ωστε να φύγει ο αέρας
Βήμα 11
Ανοίγουμε σε φύλλο 28 εκατοστών φροντίζοντας να λαδώνουμε την επιφάνεια και τον πλάστη ή τα χέρια μας
Βήμα 12
Μεταφέρουμε την ζύμη σε ενα φύλλο ψησίματος
Βήμα 13
Η αυθεντική εύκολη Ιταλική ζύμη για λεπτή πίτσα με σιμιγδάλι είναι έτοιμη