Αφράτη, εύκολη, απλή και σπιτική ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά (από την Αργυρώ)

2016-02-04 13:22:58
εικόνα 67
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 100m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 100m
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε αφράτη, εύκολη, απλή και σπιτική ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά (από την Αργυρώ) με σκόρδο και θυμάρι, ελαφριά και ελαστική και γεμάτη αρώματα. Γιατί μια πίτσα φτιαγμένη στην κουζίνα μας και ειδικά όταν συμμετέχει όλη η οικογένεια στην Παρασκευή της, είναι πολύ πιο γευστική και υγιεινή απο το να την πάρουμε απ’ έξω. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 240 μλ. ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύουμε τη μαγιά, το αλάτι, το μέλι και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε 130 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε ή χρησιμοποιούμε το μίξερ με ρύθμιση για ζύμη

Βήμα 4

Οταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε άλλα 130 γρ. αλεύρι, το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα

Βήμα 5

Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι

Βήμα 6

Βάζουμε την ζύμη σε ενα λαδωμένο βαθύ μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη

Βήμα 7

Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες

Βήμα 8

Οταν διπλασιαστεί σε μέγεθος βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος πίτσας που θέλουμε να φτιάξουμε

Βήμα 9

Χρειάζεται ψήσιμο 20 – 25 λεπτά σε δυνατό φούρνο

Βήμα 10

Η αφράτη, εύκολη, απλή και σπιτική ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά (από την Αργυρώ) είναι έτοιμη

  Συμβουλές Μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό προτιμάτε σε μεγαλύτερη ή ίση αναλογία