Γέμιση γαλοπούλας τέλεια με φρούτα και ψωμί στο φούρνο

2016-02-04 14:52:21
εικόνα 4316
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 70m
Μια διαφορετική συνταγή για γέμιση γαλοπούλας τέλεια με φρούτα και ψωμί στο φούρνο που θα εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία της. Είναι δροσερή, ελαφριά και θα συνοδεύσει ιδανικά την γαλοπούλα σας ή οποιοδήποτε άλλο κρέας. Η συνήθης των χριστουγεννιάτικων τραπεζιών, γλυκιά γέμιση σε μια εκδοχή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Υλικά

  • 1 κούπα σέλερι σε φέτες
  • 2 κούπες κρεμμύδια σε κυβάκια
  • 2 κούπες μήλο σε κυβάκια
  • ½ κούπα καρύδια
  • ½ κούπα αχλάδι σε κυβάκια
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα βούτυρο ανάλατο
  • ¾ κούπας αποξηραμένα κράνμπερις ή σταφίδες ή και τα δυο
  • 1 φρατζόλα ιταλικό ψωμί σε κυβάκια
  • 1 κουτ.σ. θυμάρι
  • Αλάτι/ πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα κράνμπερις και τις σταφίδες σε ζετό νερό για 10 λεπτά

Βήμα 2

Σε ενα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι αφήνοντας να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 3

Ρίχνουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και περιμένουμε να μαλακώσουν

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μήλα και το αχλάδι και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας απαλά

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε ενα μπωλ και ρίχνουμε το ψωμί, τα κράνμπερις και τις σταφίδες, τον μαιντανο, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε ελαφρά ενα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα την γέμιση

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το πάνω μέρος και σερβίρουμε ζεστό

Βήμα 9

Η γέμιση γαλοπούλας με φρούτα και ψωμί στο φούρνο είναι έτοιμη

  Συμβουλές Αντικαταστήστε τον ζωμό κοτόπουλο με λαχανικών και θα χαρούν και οι χορτοφάγοι φίλοι σας