Νόστιμη σπιτική και απλή ζύμη για κρέπες χωρίς αυγά με νερό

2016-02-04 13:22:15
εικόνα 22
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m
Απολαυστική συνταγή για νόστιμη σπιτική και απλή ζύμη για κρέπες χωρίς αυγά. Είναι εντυπωσιακό το πόσο νόστιμες μπορεί να είναι αυτές οι κρέπες με μια συνταγή χωρίς αυγά! Ιδανικές για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη, για όσους έχουν αλλεργία στο αυγό ή απλά για όσους θέλουν μια ελαφριά συνταγή για κρέπες! Απολαύστε τις με τη γέμιση της αρεσκείας σας χωρίς καθόλου τύψεις!

Υλικά

  • 120 ml κρύο νερό
  • 120 ml κρύο γάλα
  • 85 γρ. αλεύρι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε το νερό με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι

Βήμα 2

Ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός

Βήμα 3

Προσθέτουμε τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά

Βήμα 5

Για κάθε κρέπα ρίχνουμε περίπου 60 ml (ή ένα φλιτζάνι του καφέ) από τη ζύμη και γυρνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη στο τηγάνι

Βήμα 6

Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα και τη γυρνάμε να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά

Βήμα 7

Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη

Βήμα 8

Η νόστιμη σπιτική και απλή ζύμη κρέπας χωρίς αυγά με νερό είναι έτοιμη

  Συμβουλές Αν θέλετε για γλυκές κρέπες προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο ψυγείο έως και δύο ημέρες μετά την παρασκευή τους Αν θέλετε διπλασιάστε τα υλικά και θα έχετε τη διπλάσια ποσότητα μίγματος Για πιο αφράτες κρέπες μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ‘’ξεκουραστεί’’ για 1 ώρα. Μόλις τη βγάλουμε αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας γάλα