Ζύμη για χωριάτικο φύλλο παραδοσιακό της γιαγιάς

2016-02-04 14:51:25
εικόνα 4283
  • Σερβίρεις : 0
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m
Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε ζύμη για χωριάτικο φύλλο παραδοσιακό της γιαγιάς. Φτιάξτε αυτό το ιδιαιτέρως νόστιμο και τραγανό φύλλο και μεταφερθείτε γευστικά στο χωριό οπου η γιαγιά έφτιαχνε για να μας υποδεχτεί κάθε είδους πίτα με το φύλλο εννοείτε να το έχει ανοίξει εκείνη. Είναι ιδανικό για κάθε είδους πίτα ή ακόμα και για ατομικά πιτάκια. Μην σας τρομάζει η ιδέα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη.

Υλικά

  • 225 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 150 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 60 μλ. ελαιόλαδο
  • 150 μλ. χλιαρό νερό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.σ. ξύδι
  • λάδι και αλεύρι για το φύλλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε το αλάτι, κάνουμε μια τρυπα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τρίβουμε τα υλικά μέχρι να μοιάζουν με θρύμματα

Βήμα 3

Ρίχνουμε το νερό και το ξύδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε

Βήμα 4

Αν κολλάει κατα το ζύμωμα προσθέτουμε αλεύρι

Βήμα 5

Το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπολ

Βήμα 6

Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 7

Σχηματίζουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μια στεγνή πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά

Βήμα 8

Την χωρίζουμε σε δυο μέρη και τα κάνουμε μπάλες

Βήμα 9

Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη

Βήμα 10

Η ζύμη για χωριάτικο φύλλο παραδοσιακό της γιαγιάς είναι έτοιμη