Ισπανική ομελέτα τορτίγια με πατάτες στο φούρνο

2016-02-04 13:26:15
εικόνα 264
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 12m
  • Έτοιμη σε : 22m
Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε ισπανική ομελέτα τορτίγια με πατάτες στο φούρνο χρησιμοποιώντας πατάτες βραστές , τυρί και αυγά που περίσσεψαν απο άλλο φαγητό. Μια λίγο διαφορετική ομελέτα που μοιάζει περισσότερο με πίτα και σίγουρα εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της. Δοκιμάστε την στην πρώτη ευκαιρία

Υλικά

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο
  • 230 γρ. πατατές βραστές ή ψητές σε φέτες
  • 6 αυγά
  • 85 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσίγαρίζουμε το πράσο μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 2

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες του μισού εκατοστού

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες στο πράσο

Βήμα 5

Ρίχνουμε και τα αυγά και ψήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 6

Βάζουμε το τηγάνι στο γκρίλ και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι η πάνω επιφάνεια πάρει χρώμα

Βήμα 7

Κόβουμε την τορτίγια σε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα

Βήμα 8

Η ισπανική ομελέτα τορτίγια με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμη να την απολαύσετε

Συμβουλές Μπορείτε να τρίψετε τις πατάτες αν δεν έχετε ήδη βρασμένες και να τις τσιγαρίσετε μαζί με το πράσο