Κανελόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα ντομάτας

2016-02-04 13:54:47
εικόνα 2039
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 65m
Μια ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα ντομάτας! Ένα πεντανόστιμο πιάτο για το μεσημεριανό σας οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 500 γρ. ντοματοχυμός
  • 8 φέτες μοτσαρέλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον μισό ντοματοχυμό και τη ρίγανη

Βήμα 5

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 6

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά

Βήμα 7

Βάζουμε λίγο ντοματοχυμό στον πάτο ενός ταψιού

Βήμα 8

Τοποθετούμε τα κανελόνια και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ντοματοχυμό

Βήμα 9

Βάζουμε τις φέτες μοτσαρέλα από πάνω

Βήμα 10

Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 11

Τα κανελόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμα!

  Συμβουλές
  • Μπορείς να προσθέσεις παρμεζάνα
  • Πασπάλισε με μαϊντανό
  • Ο κιμάς μπορεί να είναι μισός χοιρινός-μισός μοσχαρίσιος