Καρμπονάρα φούρνου με πένες

2016-02-04 14:32:11
εικόνα 3545
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m
Μια πολύ εύκολη καρμπονάρα φούρνου με πένες για να μαγειρέψεις σε ένα επίσημο τραπέζι, για να σερβίρεις σε μπουφέ ή και στο καθημερινό τραπέζι. Η συνταγή δεν περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος αλλά αυγά, έτσι όπως φτιάχνεται η καρμπονάρα παραδοσιακά, είναι πιο ελαφριά αλλά και πολύ πιο νόστιμη.

Υλικά

  • 350 γρ. προσούτο κομμένο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 πακέτο πένες
  • 5 αυγά
  • 6 γρ. κόκκους πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το προσούτο

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά

Βήμα 4

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 5

Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και το προσθέτουμε στις πένες

Βήμα 6

Ρίχνουμε το προσούτο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά

Βήμα 8

Η καρμπονάρα φούρνου με πένες είναι έτοιμη

  Συμβουλές  
  • Μπορείς να βάλεις μπέικον ή κοτόπουλο
  • Μπορείς να βάλεις 2 αυγά και να τα χτυπήσεις με λίγη κρέμα γάλακτος