Κατσίκι κρασάτο
2016-02-04 14:23:16
- Σερβίρεις : 6
- Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
- Έτοιμη σε : 70m
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κατσικάκι (από σπάλα)
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 50 γραμ. βούτυρο γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγη ρίγανη
- 1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο
- αλάτι, πιπέρι
- λεμόνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μερίδες. Το τσιγαρίζετε με το βούτυρο σε κατσαρόλα, να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, καθαρισμένα αλλά ολόκληρα. Όταν μαραθούν και πάρουν χρώμα, το σβήνετε με κρασί.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοψήνεται. Προς το τέλος, προσθέτετε το λεμόνι και τη ρίγανη.
Βήμα 4
Το κατσίκι κρασάτο είναι έτοιμο και συνοδεύεται ωραιότατα από πατάτες στο φούρνο ή από σπιτικές χυλοπίτες.