Κεφτεδάκια κοκκινιστά Αργυρώ

2016-02-04 14:02:34
εικόνα 2345
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m
Φτιάξε τα κεφτεδάκια κοκκινιστά Αργυρώ,  τέλεια συνταγή για πεντανόστιμους κεφτέδες που  μπορείς να συνοδεύσεις με μακαρόνια.

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 κούπας φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουτ.σούπας βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ θυμάρι
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και 3/4 κούπας νερό

Βήμα 5

Σιγοβράζομε για 10 λεπτά

Βήμα 6

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 10 λεπτά

Βήμα 7

Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα

Βήμα 8

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, 2 κουταλιές δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 9

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια

Βήμα 10

Τα ρίχνουμε στη σάλτσα

Βήμα 11

Προσθέτουμε βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι

Βήμα 12

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 13

Τα κεφτεδάκια κοκκινιστά Αργυρώ είναι έτοιμα!

  Συμβουλές
  • Χρησιμοποίησε φρέσκιες ντομάτες ή από κονσέρβα