Κιμαδόπιτα Γιαννιώτικη παραδοσιακή Θρακιώτικη με τυριά
2016-02-04 14:50:31
- Σερβίρεις : 10
- Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
- Έτοιμη σε : 70m
Υλικά
- 1,5 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 6 αυγά
- Γάλα
- Τυρί τριμμένο
- 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Κανέλα
- 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
- 4-5 παξιμάδια
- Ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
Βήμα 2
Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό
Βήμα 4
Ρίχνουμε αλάτι, κανέλα, πιπέρι και τον μαϊντανό
Βήμα 5
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς
Βήμα 6
Βουτάμε τα παξιμάδια σε γάλα και τα τρίβουμε στον κιμά
Βήμα 7
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και τα αυγά χτυπημένα
Βήμα 8
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα που έχω λαδώσει ενδιάμεσα
Βήμα 9
Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που περνάμε και αυτά με λάδι ένα-ένα
Βήμα 10
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45-50 λεπτά
Βήμα 11
Η κιμαδόπιτα Γιαννιώτικη παραδοσιακή Θρακιώτικη με τυριά είναι έτοιμη
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φύλλο θέλεις, συνήθως γίνεται με κρούστα αλλά και χωριάτικο
- Αντί για λάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο