Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο στο φούρνο (της Βέφας)

2016-02-04 13:24:46
εικόνα 194
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m
Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο στο φούρνο (της Βέφας). Αυτή η συνταγή είναι δανεισμένη απο την ιταλική κουζίνα στην οποία αντικαθιστούμε την ρικότα με ελληνικό ανθότυρο. Μια πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή που θα κάνει ακόμα και τα παιδιά να φάνε σπανάκι με μεγάλη ευχαρίστηση. Σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο, θα κλέψει την παράσταση

Υλικά

  • 12 κρέπες
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρόκος αυγού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το σπανάκι για 5-10 λεπτά και το σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά του

Βήμα 2

Σε ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και βάζουμε το κρεμμύδι να μαγειρευτεί

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 4

Οταν εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ανθότυρο, την παρμεζάνα και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Απλώνουμε το μίγμα στις κρέπες και τυλίγουμε σφιχτά

Βήμα 7

Κόβουμε κάθε κρέπα στα 3 και τις τοποθετούμε σε ενα λαδωμένο πυρέξ με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω

Βήμα 8

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα το φαγητό

Βήμα 9

Οι κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο στο φούρνο (της Βέφας) είναι έτοιμες.

  Συμβουλές Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με ρικότα και την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μια ωραία γραβιέρα