Κρεατόσουπα με αυγολέμονο

2016-02-04 14:24:40
εικόνα 3244
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 160m
  • Έτοιμη σε : 170m
Μια ξεχωριστή συνταγή για κρεατόσουπα αυγολέμονο, πολύ θρεπτική και χορταστική και τέλεια για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3 κλωνάρια σέλινο κομμένο
  • 3 καρότα κομμένα
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και νερό να το καλύπτει

Βήμα 2

Βράζουμε και ξαφρίζουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σέλινο και βράζουμε για άλλα 50 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα καρότα και βράζουμε για ακόμα μιάμιση ώρα περίπου

Βήμα 6

Βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε μια πιατέλα

Βήμα 7

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβράζουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 8

Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 9

Ξαναβάζουμε τα λαχανικά και το κρέας καθαρισμένο στην κατσαρόλα

Βήμα 10

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό

Βήμα 11

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 12

Η κρεατόσουπα με αυγολέμονο είναι έτοιμη!

  Συμβουλές
  • Χρησιμοποίησε κρέας με κόκαλα για τη σούπα και αφαίρεσε τα όταν σερβίρεις!