Κριτσίνια αλμυρά νηστίσιμα με ελιές και μαγιά
2016-02-04 13:22:35
- Σερβίρεις : 0
- Χρόνος Προετοιμασίας : 100m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
- Έτοιμη σε : 120m
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαγιά στιγμής
- 400 μλ. χλιαρό νερό
- 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σ. ζάχαρη
- 300 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τις ελιές και τη ζάχαρη
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε για 5’ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Βήμα 3
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπώλ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και να τριπλασιαστεί σε όγκο
Βήμα 4
Ζυμώνουμε και πάλι τη ζύμη για 2’ και σχηματίζουμε το κάθε κριτσίνι με 30-40 γρ. ζύμης
Βήμα 5
Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τα κριτσίνια μας αφήνοντας χώρο για να φουσκώσουν
Βήμα 6
Αφήνουμε να φουσκώσει και πάλι για 20’
Βήμα 7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Βήμα 8
Τα κριτσίνια αλμυρά νηστίσιμα με ελιές και μαγιά είναι έτοιμα