Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με ρύζι και φέτα

2016-02-04 13:50:05
εικόνα 1854
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 22m
Μια εύκολη συνταγή για κόκκινες πιπεριές γεμιστές με ρύζι και φέτα για όλη την οικογένεια. Παίρνει λίγη ώρα και δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά για να γίνει νόστιμο!

Υλικά

  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • 6 κουτ. γλ. ρύζι
  • 200 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • Μια χούφτα μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • Βασιλικό
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγανάκι ρίξε ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το ρύζι

Βήμα 2

Ρίξε την ντομάτα σε κομματάκια και λίγο νερό

Βήμα 3

Άφησε λίγα λεπτά μέχρι να πιει το νερό

Βήμα 4

Πρόσθεσε τις ελιές, τη φέτα και το βασιλικό

Βήμα 5

Πλύνε τις πιπεριές και κόψε τις οριζόντια ώστε να έχουν ένα μικρό καπάκι

Βήμα 6

Βάλε τις πιπεριές σε ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω

Βήμα 7

Ψήσε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά

Βήμα 8

Γέμισε τις πιπεριές με το ρύζι

Βήμα 9

Ψήσε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 10

Οι κόκκινες πιπεριές γεμιστές με ρύζι είναι έτοιμες!

  Συμβουλές
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανθότυρο
  • Ταιριάζει και με σάλτσα πέστο