Λαχματζούν με κιμά από μοσχάρι (της Αργυρώς)

2016-02-04 13:28:11
εικόνα 399
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m
Μια τέλεια συνταγή, το λαχματζούν με κιμά από μοσχάρι (της Αργυρώς) γίνεται πολύ εύκολα και με απλά υλικά. Πρόκειται για μια ελληνική παραλλαγή της ανατολίτικης συνταγής με έτοιμη πίτα για σουβλάκια ή αραβική πίτα ώστε να το ετοιμάσετε γρήγορα και χωρίς κόπο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 8 πίτες για σουβλάκια
  • 300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με αρνίσιο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ.σούπας γεμάτη πάπρικα
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύομε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα ταψί τις πίτες και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά

Βήμα 5

Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο

Βήμα 6

Τα σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι

Βήμα 7

Τα λαχματζούν Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμα

  Συμβουλές
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβικές πίτες
  • Απλώστε τη γέμιση σε μια λεπτή στρώση