Λικέρ βατόμουρο με τσίπουρο
2016-02-04 13:36:21
- Σερβίρεις : 0
- Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
- Έτοιμη σε : 0m
Υλικά
- 1 κιλό βατόμουρα
- 500 γραμ. ζάχαρη
- 1 λίτρο τσίπουρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα πλένουμε καλά τα βατόμουρα χωρίς να τα τραυματίσουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σε ένα γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις.
Βήμα 3
Αφήνουμε το βάζο μία μέρα στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 4
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το τσίπουρο και αφήνουμε αεροστεγώς κλεισμένο το βάζο για περίπου 1 μήνα σε δροσερό μέρος να ωριμάσει το λικέρ μας.
Βήμα 5
Πού και πού ανακινούμε.
Βήμα 6
Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης σουρώνουμε με ένα τουλπάνι ή με ένα φίλτρο καφέ και μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο.