Μελιτζανόπιτα με τραχανά και κρεμμύδια σε φύλλο κρούστας (της Νίκης)
2016-02-04 13:22:42
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
- Έτοιμη σε : 90m
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 2 αυγά
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- Μισή κούπα τραχανάς γλυκός
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα νερό
- Λίγο βασιλικός φρέσκος
- Μισό κιλό τυριά θρυμματισμένα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι για 20 λεπτά σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
Βήμα 4
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 5
Ρίχνουμε το νερό και τον τραχανά
Βήμα 6
Βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό
Βήμα 7
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αυγά χτυπημένα, ντομάτα, βασιλικό και τυριά
Βήμα 8
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε 4-5 φύλλα που έχουμε λαδώσει
Βήμα 9
Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και βάζουμε 2 φύλλα
Βήμα 10
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε λαδώσει
Βήμα 11
Ψήνουμε για 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία
Βήμα 12
Η μελιτζανόπιτα με τραχανά και κρεμμύδια σε φύλλο κρούστας (της Νίκης) είναι έτοιμη
- Επιλέξτε φέτα, κίτρινο τυρί, χαλούμι ή μείγμα των τριών για τη γέμιση