Μοσχάρι με αρακά στην κατσαρόλα

2016-02-04 13:36:21
εικόνα 1039
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 80m
  • Έτοιμη σε : 110m
Σου στέλνω μια πάρα πολύ γευστική συνταγή με μοσχάρι το οποίο το κάνω στην κατσαρόλα με αρακά και πατάτες γιαχνί ή πατάτες τηγανιτές. Είναι ένα νοστιμότατο λαδερό που το φτιάχνω με το μοσχάρι για να το τρώνε ευχάριστα και τα παιδιά μου. Τα βήματα της συνταγής είναι απλούστατα καθώς αρχικά αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το μοσχάρι, το σβήνουμε με λεμόνια και το βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τον αρακά και είτε βάζουμε εκεί τις πατάτες (αν θέλουμε γιαχνί), είτε τηγανίζουμε πατάτες στο τηγάνι. Και τα τρία, τα σερβίρουμε ξεχωριστά μεν αλλά στο ίδιο πιάτο και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο δείπνο αφού πρώτα επιλέξουμε και φτιάξουμε κάποια από τις σαλάτες της εποχής μας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό αρακάς καθαρισμένος
  • λίγο αλεύρι
  • 70 γραμ. λάδι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας φυτίνη
  • 2 λεμόνια
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίσει, το τρυπάμε, βάζουμε μέσα στις τρύπες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, το πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και το αλευρώνουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά και ρίχνουμε το κρέας, το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινίσει και το σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τόσο νερό όσο θα χρειαστεί για να σκεπαστεί, προσθέτουμε δύο κλαράκια ρίγανη ακόμη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και να μείνει με λίγη σάλτσα πηχτή.

Βήμα 4

Σε άλλη κατσαρόλα καίμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον αρακά και τον φέρνουμε 2 - 3 βόλτες. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον αφήνουμε λίγο να βράσει.

Βήμα 5

Στο μεταξύ τηγανίζουμε και τις πατάτες.

Βήμα 6

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε στο κάθε πιάτο δύο φέτες κρέας, λίγο αρακά, λίγες τηγανητές πατάτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.