Ντοματοκεφτέδες Τήνου (της Βέφας)
2016-02-04 15:03:35
- Σερβίρεις : 0
- Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
- Έτοιμη σε : 20m
Υλικά
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 5 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- μισό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
- 200-250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύεις σε ένα μπωλ όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια.
Βήμα 2
Η ζύμη πρέπει να πλάθεται, αν χρειάζεται προσθέτεις κι άλλο αλεύρι.
Βήμα 3
Πλάθεις τους κεφτέδες σου σε μεσαίο μέγεθος.
Βήμα 4
Τους αλευρώνεις και τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές.
Βήμα 5
Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Βήμα 6
Συγχαρητήρια οι ντοματοκεφτεδες τηνου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.