Ομελέτα μόνο με ασπράδια
2016-02-04 13:49:24
- Σερβίρεις : 2
- Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
- Έτοιμη σε : 15m
Υλικά
- 6 ασπράδια αυγού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
- Αλάτι –Πιπέρι
- 100 γρ. σπανάκι μαγειρεμένο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάλε το ελαιόλαδο
Βήμα 2
Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το σπανάκι και λίγο αλάτι
Βήμα 3
Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά και ρίξε πιπέρι
Βήμα 4
Άφησε για ακόμα 2-3 λεπτά
Βήμα 5
Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μαζί με νερό, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 6
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο
Βήμα 7
Πρόσθεσε τα ασπράδια και άσε για λίγα λεπτά
Βήμα 8
Μαγείρεψε και από την άλλη πλευρά και όταν πάρει χρώμα δίπλωσε την ομελέτα στα δύο
Βήμα 9
Βάλε το μείγμα με το σπανάκι και ξαναδίπλωσε
Βήμα 10
Η ομελέτα μόνο με ασπράδια αυγού είναι έτοιμη!
- Αντί για σπανάκι μπορείς να βάλεις χόρτα
- Μπορείς να προσιέσεις φέτα