Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, μαγιονέζα και καρύδια

2016-02-04 15:01:16
εικόνα 4637
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m
Μια διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη σνταγή. Η παντζαροσαλατα με γιαουρτι, μαγιονέζα και καρυδια θα σε συναρπάσει με το υπέροχο χρώμα της μα και με την καταπληκτική της γεύση. Σίγουρα όποιος τη δοκιμάσει θα τη λατρέψει. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.  

Υλικά

  • 500 γραμμάρια παντζάρια χωρίς τα φύλλα βρασμένα σε αλατισμένο νερό
  • 200 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζεις τα παντζάρια, τα κόβεις σε κυβάκια και τα βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Βήμα 2

Πολτοποιείς στο μπλέντερ το σκόρδο και προσθέτεις το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Τα χτυπάς πολύ καλά και τα βάζεις στο ψυγείο για λίγο να δέσουν.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλ βάζεις τα παντζάρια, το μαϊντανό και τα καρύδια και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Περιχύνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η παντζαροσαλατα με γιαουρτι, μαγιονέζα και καρυδια είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Καλή όρεξη.

  Συμβουλές
  • Μπορείς να γαρνίρεις τη σαλάτα σου με κομμάτια καρυδιού και φυλλαράκια μαϊντανού.