Σαλάτα παντζάρι καρότο με κολοκυθάκια και πατάτες

2016-02-04 14:11:51
εικόνα 2726
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m
Μια εξαιρετική συνταγή, θρεπτική, γιορτινή και παραδοσιακή για να φτιάξεις την σαλάτα παντζάρι καρότο με κολοκυθάκια και πατάτες από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω. Δοκίμασε την και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 100 γραμ. καρότα
  • 100 γραμ. κολοκυθάκια
  • 200 γραμ. παντζάρια
  • 200 γραμ. πατάτες
  • 50 γραμ. ελιές ξυδάτες
  • 2 αυγά
  • μαϊντανό
  • 2 λεμόνια
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, ξύνουμε τη φλούδα από τα καρότα, τα πλένουμε καλά, πλένουμε τις πατάτες και όλα μαζί τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα παντζάρια, καθαρισμένα και πλυμένα, χωρίς τα φύλλα τους.

Βήμα 3

Τα φύλλα τους τα ρίχνουμε στο τέλος να βράσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Αφού όλα είναι έτοιμα, αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες και τις κόβουμε στρογγυλές φέτες.

Βήμα 5

Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε τα παντζάρια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Βήμα 6

Στη σαλατιέρα αραδιάζουμε τις πατάτες κατά φέτες.

Βήμα 7

Πάνω από κάθε πατάτα βάζουμε ένα κομμάτι παντζάρι και πάνω από τα παντζάρια φέτες καρότα και κολοκυθάκια.

Βήμα 8

Βράζουμε στο μεταξύ τα αυγά σφιχτά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα τοποθετούμε ανάμεσα.

Βήμα 9

Γαρνίρουμε τη σαλάτα παντζάρι καρότο με τις ελιές και με φύλλα μαϊντανό και την περιχύνουμε με λαδολέμονο χτυπημένο με λίγο αλάτι.