Σούπα Μπορς

2016-02-04 13:48:30
εικόνα 1792
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 70m
Η σούπα μπορς είναι μία παραδοσιακή Ρώσικη συνταγή για την παντζαρόσουπα. Μία ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες, πολύ γευστική χάρη στην προσθήκη του παντζαριού που από μόνο του δίνει μία έντονη γεύση και ένα ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σε κάποιο τραπέζι σας και γράψτε μας τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας!

Υλικά

  • 4 μεγάλα παντζάρια
  • 4 πατάτες (κόκκινες κατά προτίμηση)
  • 1/2 λίτρο νερό (από τα βρασμένα παντζάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο σέλερι
  • 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο καρότο
  • ¾ φλυτζανιού πολτός ντομάτας
  • 2 φλυτζάνια φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λάχανο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθος και κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και τις πατάτες, βράστε τα σε αλατισμένο νερό & χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και κόψτε τα σε κομμάτια. Κρατήστε μισό λίτρο νερό από αυτό αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο βράσιμο.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλερι.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρότα και αφήστε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα υλικά.

Βήμα 5

Προσθέστε τον πολτό ντομάτας μέχρι να καραμελώσει λίγο το φαγητό.

Βήμα 6

Προσθέστε το μισό από το νερό των παντζαριών και βράστε για 10 λεπτά.

Βήμα 7

Προσθέστε το τριμμένο λάχανο.

Βήμα 8

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Βήμα 9

Προσθέστε το μηλόξυδο και την καστανή ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Βήμα 10

Προσθέστε τα κομμένα παντζάρια και πατάτες μαζί με το υπόλοιπο νερό.

Βήμα 11

Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν.

Βήμα 12

Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτο, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με άνηθο.

Βήμα 13

Η σούπα μπορς είναι έτοιμη για να την απολαύσετε!

  Συμβουλές
  • Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και κρέας μαζί με ζωμό βοδινού ή λαχανικών στη σούπα. Είτε μοσχάρι είτε χοιρινό. Είναι μία εκδοχή που πολλοί την προτιμούν για να σερβίρουν ένα ολοκληρωμένο πιάτο.