Στρούντελ μήλου με καρύδια, σταφίδες και ζύμη σφολιάτας (της Αργυρώς)

2016-02-04 13:22:08
εικόνα 17
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε στρούντελ μήλου με καρύδια, σταφίδες και ζύμη σφολιάτας (της Αργυρώς), μια πολύ εύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Ένα λαχταριστό γλύκισμα με αγνά υλικά που συνδυάζονται εκπληκτικά μεταξύ τους σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 ζύμη σφολιάτα
  • 5 μήλα ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας καρύδια κομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • Λίγη κανέλα
  • Κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε στις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και λίγο κονιάκ

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί και βάζουμε κατά μήκος και στο κέντρο τη γέμιση

Βήμα 6

Κόβουμε τη ζύμη που δεν έχει γέμιση σε λωρίδες και σκεπάζουμε διαγώνια και από τις δύο πλευρές τη γέμιση

Βήμα 7

Έτσι θα έχουμε το σχήμα με τις πλεξούδες

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά

Βήμα 9

Σερβίρουμε με κανέλα

Βήμα 10

Το στρούντελ μήλου με καρύδια, σταφίδες και ζύμη σφολιάτας (της Αργυρώς) είναι έτοιμη.

  Συμβουλές
  • Τα καρύδια είναι προαιρετικά