Τάρτα σολωμού αλμυρή και γρήγορη (σεφ στον αέρα)

2016-02-04 13:26:01
εικόνα 247
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 65m
Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τάρτα σολωμού αλμυρή και γρήγορη (σεφ στον αέρα). Ο κλασικός συνδυασμός του σολωμού με τον άνηθο, η ουδετερότητα της πατάτας  και η πλούσια γεύση της κρέμας κάνουν αυτή την τάρτα να ξεχωρίζει . Σαν πρώτο πιάτο ή ακόμα και κυρίως αυτό το φαγητό ια γίνει ενα απο τα αγαπημένα σας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 350 γρ. πατάτες σε φέτες
  • 300 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 200 γρ. καπνιστό σολωμό σε λωρίδες

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C

Βήμα 2

Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα και την ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες για 15 λεπτά

Βήμα 3

Βράζουμε τις πατάτες για 8-10 λεπτά και τις στραγγίζουμε να φύγει το νερό

Βήμα 4

Χτυπάμε την κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Στρώνουμε τις μισές πατάτες στην ζύμη και στα κενά που δημιουργούνται βάζουμε τον μισό σολωμό

Βήμα 6

Ρίχνουμε το μισό μίγμα των αυγών και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια στρώση πατάτας, σολωμού και μίγματος αυγών

Βήμα 7

Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι η επιφάνει του φαγητού να πάρει χρώμα και να είναι συμπαγής

Βήμα 8

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 9

Η τάρτα σολωμού είναι έτοιμη