Ταλιατέλες ογκρατέν με ζαμπόν και τυρί

2016-02-04 14:31:27
εικόνα 3514
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ταλιατέλες ογκρατέν με ζαμπόν και τυρί, αναμφισβήτητα ένα φαγητό που αρέσει σε όλους, ειδικά στα παιδιά. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και γίνεται με λίγα και απλά υλικά που πάντα υπάρχουν στο ψυγείο. Είναι μια καλή λύση για όταν θέλεις να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο χωρίς πολύ κόπο που θα ευχαριστηθούν όλοι!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μπουκιές
  • 400 ml γάλα εβαπορέ (Light)
  • Μισή κούπα νερό
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ζαμπόν και το γάλα εβαπορέ αναμεμειγμένο με νερό και κορν φλάουρ

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε το μισό τυρί

Βήμα 6

Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και από πάνω τη σάλτσα

Βήμα 7

Ανακατεύουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί

Βήμα 8

Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Οι ταλιατέλες ογκρατέν με ζαμπόν και τυρί είναι έτοιμες!

  Συμβουλές
  • Μπορείς να προσθέσεις κρέμα γάλακτος αντί για γάλα
  • Πρόσθεσε όποιο τυρί σου αρέσει που να λιώνει!