Ταραμοσαλάτα με ξύδι, λεμόνι και μαϊντανό από το Βόλο

2016-02-04 13:49:03
εικόνα 1812
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 30m
Μια πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για ταραμοσαλάτα με ξύδι, λεμόνι και μαϊντανό από τον Βόλο. Ιδανική για τις μέρες της νηστείας, συνδυάζεται άψογα με ψωμί, πιτούλες και κράκερς.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταραμά
  • 4 φέτες ψωμί βρεγμένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια
  • Ξύδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον ταραμά για μία ώρα σε χλιαρό νερό και μετά τον στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ μουσκεύουμε το ψωμί.

Βήμα 3

Κοπανάμε μέσα σε ένα γουδί τον ταραμά και προσθέτουμε λίγη λίγη την ψίχα του ψωμιού στυμμένη καλά από τα υγρά της.

Βήμα 4

Όταν το μείγμα γίνει σαν αλοιφή, ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο γυρνώντας διαρκώς προς μια κατεύθυνση.

Βήμα 5

Μόλις ρίξουμε το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο λεμόνι και συνεχίζουμε ρίχνοντας ξανά ελαιόλαδο, ξανά λεμόνι, ξανά ελαιόλαδο και το ξύδι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.

Βήμα 6

Στο τέλος προσθέτουμε μόνο τα φύλλα του μαϊντανού, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και το κρεμμύδι το οποίο εγώ το έκοψα πολύ ψιλά - σχεδόν το πολτοποίησα - για να φύγει η μυρωδιά του ταραμά.

Βήμα 7

Η ταραμοσαλάτα με ξύδι, λεμόνι και μαϊντανό είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

  Συμβουλές
  • Μπορείς στο τέλος να προσθέσεις μαύρες ελιές στην ταραμοσαλάτα σου.