Τεμπελοτυρόπιτα Καλαβρύτων Μαμαλάκη με φρυγανιά και γιαούρτι χωρίς φύλλο

2016-02-04 13:23:00
εικόνα 70
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 70m
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τεμπελοτυρόπιτα Καλαβρύτων Μαμαλάκη με φρυγανιά και γιαούρτι χωρίς φύλλο, μια παραδοσιακή πίτα που γίνεται χωρίς φύλλο αλλά είναι πεντανόστιμη. Προετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα ενώ δεν απαιτεί πολλά υλικά. Είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και σαν συνοδευτικό στο μεσημεριανό τραπέζι! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 240 ml νερό
  • 1 κούπα βούτυρο
  • Φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί

Βήμα 3

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι όπου έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε το μείγμα με φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 60 λεπτά

Βήμα 6

Η τεμπελοτυρόπιτα Καλαβρύτων Μαμαλάκη με φρυγανιά και γιαούρτι χωρίς φύλλο είναι έτοιμη

  Συμβουλές
  • Φροντίστε να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα και όχι νερουλό
  • Μπορείτε να προσθέσετε και μυρωδικά της αρεσκείας σας