Τονοσαλάτα με μαρούλι

2016-02-04 15:03:44
εικόνα 4731
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 40m
Έφτιαξα μια πολύ νόστιμη, ευπαρουσίαστη και δροσιστική τονοσαλατα με μαρουλι και την σέρβιρα σαν μεσημεριανό στο γραφείο και θα την μοιραστώ μαζί σας. Έχω κάνει διάφορες εκτελέσεις της σαλάτας για αυτό και αποφάσισα να αναφέρω την πιο απλή και σαν tips θα γράψω κάποιους συνδυασμούς που έχω δοκιμάσει. Γράψε μου κι εσύ σχόλια και ιδέες με προσθήκες ή αφαιρέσεις υλικών.  

Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Μισό λεμόνι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Άνοιξε την κονσέρβα και βγάλε προσεκτικά τον τόνο για να μην θρυμματιστεί. Αποθήκευσε το λάδι του τόνου.

Βήμα 2

Χώρισε το μαρούλι σε δύο πιάτα (δύο φύλλα μαρουλιού σε κάθε πιάτο) και βάλε τον τόνο σε ίσες ποσότητες (δια του 4) πάνω από κάθε φύλλο μαρουλιού.

Βήμα 3

Πάνω από τον τόνο ρίξε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 4

Ρίξε σε ίση ποσότητα το λάδι από την κονσέρβα του τόνου πάνω στη σαλάτα και κάνε το ίδιο και με το λεμόνι.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια, η τονοσαλατα με μαρουλι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

  Συμβουλές
  • Μπορείς να προσθέσεις και κάπαρη πάνω από τον τόνο στην τονοσαλάτα σου.
  • Μπορείς αν θέλεις να κάνεις την σαλάτα πιο θρεπτική να προσθέσεις και βραστό αυγό σε μικρά κομμάτια.