Τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν
2016-02-04 14:51:07
- Σερβίρεις : 20
- Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
- Έτοιμη σε : 45m
Υλικά
- 200γρ. φέτα
- 120 γρ. ανθότυρο
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 1 φακ. μαγιά ξερή
- Μισό ποτήρι σπορέλαιο
- Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
- Μισό ποτήρι γάλα (και λίγο παραπάνω για τη γέμιση)
- 1 αυγό
- Λίγο βούτυρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά
Βήμα 2
Ρίχνουμε στο γάλα, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι
Βήμα 4
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει
Βήμα 5
Χωρίζουμε την αφράτη ζύμη μας σε 3 κομμάτια
Βήμα 6
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα
Βήμα 7
Βάζουμε μια κουταλιά στο καθένα και το διπλώνουμε σε κρουασάν
Βήμα 8
Βουτυρώνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό στους 190 για μισή ώρα
Βήμα 9
Τα τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν είναι έτοιμα
- Μπορείς με την ίδια ζύμη να φτιάξεις διάφορα αλμυρά πιτάκια αλλά και γλυκά!
- Μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά της επιλογής σου!