Τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν

2016-02-04 14:51:07
εικόνα 4272
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m
Μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν, ένα τέλειο πιάτο για τον μπουφέ, για ένα εορταστικό τραπέζι ή ένα παιδικό πάρτι! Ειδικά τα παιδιά θα ενθουσιαστούν τόσο με την εμφάνιση του πιάτου όσο και με τη γεύση. Είναι πολύ νόστιμα και γίνονται σχετικά εύκολα αρκεί να υπάρχει όρεξη! Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 200γρ. φέτα
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακ. μαγιά ξερή
  • Μισό ποτήρι σπορέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
  • Μισό ποτήρι γάλα (και λίγο παραπάνω για τη γέμιση)
  • 1 αυγό
  • Λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο γάλα, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 5

Χωρίζουμε την αφράτη ζύμη μας σε 3 κομμάτια

Βήμα 6

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα

Βήμα 7

Βάζουμε μια κουταλιά στο καθένα και το διπλώνουμε σε κρουασάν

Βήμα 8

Βουτυρώνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό στους 190 για μισή ώρα

Βήμα 9

Τα τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν είναι έτοιμα

  Συμβουλές
  • Μπορείς με την ίδια ζύμη να φτιάξεις διάφορα αλμυρά πιτάκια αλλά και γλυκά!
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά της επιλογής σου!