Τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη

2016-02-04 14:46:34
εικόνα 4113
  • Σερβίρεις : 0
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m
Μια ιδιαίτερη αλλα εύκολη συνταγή για τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη σε ατομικό φορμάκι. Είναι μια παραλλαγή της βραζιλιάνικης συνταγής για Pão de Queijo και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στην χρήση του άλευρου ταπιόκας το οποίο παράγεται απο το φυτό μανιόκα ή γιούκα. Δεν περιέχει γλουτένη και θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα ή σε ενημερωμένα μπακάλικα. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 150 μλ. γάλα φρέσκο
  • 75 μλ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. αλεύρι ταπιόκας
  • 75 γρ. ανθότυρο ή ξυνομυζήθρα θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για ατομικά μάφινς

Βήμα 3

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ωστε να δημιουργηθεί ένας χυλός

Βήμα 4

Βάζουμε στην φόρμα το μίγμα και ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ωσπου να πάρουν τα ψωμάκια ενα ελαφρύ καφέ χρώμα

Βήμα 5

Τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώνουν όσο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα και τα καταναλώνουμε σχετικά ζεστά

Βήμα 6

'Ετοιμο λοιπόν το τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη

  Συμβουλές Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λευκό τυρί σας αρέσει αντί για ανθότυρο έχοντας υπ'όψιν την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσετε