Φασολάδα με σέλινο και καρότο

2016-02-04 13:48:22
εικόνα 1787
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 130m
  • Έτοιμη σε : 135m
Μια παραδοσιακή, ελληνική συνταγή για φασολάδα με σέλινο και καρότο και ντοματούλες, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας αλλά και σαν μεσημεριανό φαγητό που τρώγεται με μπόλικο, ζεστό χωριάτικο ψωμάκι!

Υλικά

  • ½ κιλό άσπρα φασόλια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεσαία καροτάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ή 2 συσκευασία χυμού ντομάτας
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα φασόλια για περίπου μιάμιση ώρα

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα

Βήμα 3

Προθέτουμε το σέλινο και λίγο αλάτι

Βήμα 4

Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας

Βήμα 6

Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 7

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λάδι και μέλι αν δεν νηστεύουμε

Βήμα 8

Η φασολάδα με σέλινο και καρότο είναι έτοιμη!

  Συμβουλές
  • Αν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε και πιπεριά.
  • Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα για να μην "σφίξει"!