Φασολάκια γιαχνί με κρέας

2016-02-04 13:48:07
εικόνα 1777
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m
Μια πλούσια συνταγή για φασολάκια γιαχνί με κρέας στη γάστρα, ιδανικό για παιδιά ή για μεσημεριανό γεύμα. Είναι εύκολο, με λίγα υλικά και είναι πολύ θρεπτικό! Η κουζίνα σας θα μυρίσει από ωραίες, σπιτικές μυρωδιές!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 κεσεδάκι χυμό ντομάτες ή 3-4 φρέσκιες
  • ¾ κούπα κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε τα φασολάκια

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο λάδι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το κρέας ίσα να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και τα ζουμιά σε μια γάστρα

Βήμα 5

Βάζουμε στο φούρνο στους 180ο και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε στη γάστρα τα φασολάκια με τη σάλτσα ντομάτας

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό να σκεπάσει τα φασολάκια

Βήμα 8

Αφήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα φασολάκια

Βήμα 9

Τα φασολάκια γιαχνί με κρέας είναι έτοιμα!

  Συμβουλές
  • Τα φασολάκια γιαχνί με κρέας σερβίρονται με φέτα ή με γιαούρτι
  • Μπορείς αντί για χοιρινό να βάλεις κοτόπουλο!