Φασολάκια με αρακά

2016-02-04 13:48:14
εικόνα 1781
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m
Μια συνταγή για λεμονάτα φασολάκια με αρακά, πολύ νόστιμο και υγιεινό. Ιδανικό για γεύμα που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο ή σαν συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά

  • ½ κιλό φασολάκια
  • ½ κιλό αρακά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα άνηθο
  • 3 καρότα
  • 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε μαζί με τον άνηθο στην κατσαρόλα

Βήμα 6

Ρίχνουμε νερό που να καλύπτει τα λαχανικά και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σκεπάζοντας με το καπάκι

Βήμα 8

Μετά από 15 λεπτά ρίχουμε λίγο νερό ακόμα, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 9

Αν έχουν μείνει πολλά υγρά μέσα στην κατσαρόλα αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 10

Σβήνετε τη φωτιά και αποσύρετε την κατσαρόλα

Βήμα 11

Τα φασολάκια με αρακά είναι έτοιμα!

  Συμβουλές
  • Συνοδεύστε με φέτα
  • Μπορείτε αντί για λεμόνι να βάλετε 2 κούπες ντομάτα!