Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

2016-02-04 14:34:46
εικόνα 3640
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 70m
  • Έτοιμη σε : 80m
Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, ένα φαγητό που είναι πολύ χορταστικό και δυναμωτικό για όλη την οικογένεια. Στη γάστρα γίνεται πραγματικά λουκούμι και θα το φάνε ακόμα και τα παιδιά σου που μπορεί να μην προτιμάνε τα φασολάκια!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 750 γρ. μοσχάρι κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμμένες
  • 3 ντομάτες τριμμένες και 1 κουτ.σούπας πελτέ
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρό και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, τη δάφνη, τα φασολάκια και το σκόρδο

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό

Βήμα 7

Μόλις πάρει μια βράση μεταφέρουμε στη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 8

Τα φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα είναι έτοιμα

  Συμβουλές
  • Μπορείς να προσθέσεις αρακά
  • Χρησιμοποίησε είτε κατεψυγμένα είτε φρέσκα φασολάκια
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματοχυμό πουμαρό έτοιμο