Χέλι παστό σε σούπα με μυρωδικά

2016-02-04 13:27:11
εικόνα 326
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 65m
  • Έτοιμη σε : 75m
Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε χέλι παστό σε σούπα με μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο πιάτο που σερβίρεται ως πρώτο πιάτο αλλά και ως κυρίως με ξεχωριστή γεύση. Γίνεται εύκολα και πάντα πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!

Υλικά

  • 1 κιλό χέλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 ml νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το χέλι

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χέλι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μία ώρα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι

Βήμα 7

Το προσθέτουμε στη σούπα με λεμόνι και σερβίρουμε

Βήμα 8

Το χέλι σούπα είναι έτοιμο

  Συμβουλές
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε με σαλάτα ή με λαχανικά