Ψαρόσουπα με τσιπούρα

2016-02-04 14:20:42
εικόνα 3084
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m
Μια τέλεια συνταγή για ψαρόσουπα με τσιπούρα, ένα κλασσικό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό τσιπούρα καθαρισμένη
  • 2-3 πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 καρότα κομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.σούπας ρύζι γλασέ
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά και συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύπτει

Βήμα 2

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Προσθέτουμε την τσιπούρα πλυμένη και καθαρισμένη

Βήμα 4

Βράζουμε για 20 λεπτά κι όταν γίνει το ψάρι το βάζουμε σε μια πιατέλα μαζί με τα λαχανικά

Βήμα 5

Σουρώνουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 6

Το βράζουμε κι όταν είναι έτοιμο χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι

Βήμα 7

Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί και το προσθέτουμε στη σούπα

Βήμα 8

Σερβίρουμε μαζί με το ψάρι και τα λαχανικά

Βήμα 9

Η ψαρόσουπα με τσιπούρα είναι έτοιμη!

  Συμβουλές
  • Μπορείς να προσθέσεις και ντομάτες!