Ψωμί εύκολο με ρεβίθια και ρεβυθάλευρο στον αρτοπαρασκευαστή
2016-02-04 13:23:44
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
- Έτοιμη σε : 65m
Υλικά
- 250 ml νερό
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 175 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- Μισό κιλό λευκό αλεύρι για ψωμί
- 1,5 κουτ.σούπας γάλα σε σκόνη
- 1,5 κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1,5 κουτ.γλ. μαγιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή το νερό, το ελαιόλαδο και τα ρεβίθια
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε
Βήμα 3
Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε στη βασική σκάλα
Βήμα 4
Αν δεν έχουμε το ειδικό μηχάνημα ακολουθούμε τα ίδια βήματα ζυμώνοντας με τα χέρια
Βήμα 5
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 περίπου λεπτά
Βήμα 6
Το ψωμί εύκολο με ρεβίθια και ρεβυθάλευρο στον αρτοπαρασκευαστή είναι έτοιμο
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα