Χταποδοκεφτέδες Πάρου

2016-02-04 14:58:17
εικόνα 4518
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 130m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 140m
Μια πολύ νόστιμη συνταγή με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Οι χταποδοκεφτεδες παρου σίγουρα θα σε κερδίσουν. Ένας καταπληκτικός μεζές ειδικά για τις μέρες του καλοκαιριού μαζί με ένα ποτήρι ούζο ή κρασί. Δοκίμασε την και γράψε μου σχόλια και εντυπώσεις στην σελίδα παρακάτω.  

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο από την κουκούλα χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • αλεύρι όσο πάρει
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις στο μπλέντερ το χταπόδι και πολτοποιείς.

Βήμα 2

Ρίχνεις τον πολτό σε ένα μπωλ και προσθέτεις το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύεις.

Βήμα 3

Ζυμώνεις με το χέρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 4

Προσθέτεις τόσο αλεύρι όσο το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει.

Βήμα 5

Το αφήνεις στο ψυγείο να ξεκουραστεί 2 ώρες.

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τηγανίζεις παίρνοντας από το μείγμα με ένα κουτάλι.

Βήμα 7

Να ροδίσουν κι απο τις 2 μεριές.

Βήμα 8

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια οι χταποδοκεφτεδες παρου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.