Καβουροκεφτέδες
2016-02-04 14:56:54
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
- Έτοιμη σε : 25m
Υλικά
- 360 γραμμάρια καβουρόψιχα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι χυμό
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 200 γραμμάρια γαλέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- σάλτσα σόγιας και γλυκειά τσίλι για το σερβίρισμα
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά εκτός του λαδιού και των σαλτσών.
Βήμα 2
Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου και τηγανίζεις λίγα λίγα στο καυτό λάδι.
Βήμα 3
Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι από το τηγάνισμα.
Βήμα 4
Σερβίρεις μαζί με τις δύο σάλτσες.
Βήμα 5
Συγχαρητήρια οι καβουροκεφτεδες σου είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις.
- Οι καβουροκεφτέδες αυτοί είναι ακόμα πιο νόστιμοι σε θερμοκρασία δωματίου.