Muffins Ελληνικά αφράτα και αλμυρά με φέτα χωρίς ζάχαρη

2016-02-04 13:22:01
εικόνα 9
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε muffins Ελληνικά αφράτα και αλμυρά με φέτα χωρίς ζάχαρη. Τα muffins, δηλαδή τα ατομικά κέικ σε φόρμα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και κερδίζουν έδαφος στις γαστριμαργικές μας συνήθειες όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιώντας ελληνικά προιόντα φτιάχνουμε ενα νόστιμο σνακ για την δουλειά, το σχολείο ή για την εκδρομή. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • ¾ κούπας φέτα θρυμματισμένη
  • ¼ κούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ¾ κούπας κολοκυθόσπορο (πασατέμπο)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Βάζουμε σε μια φόρμα για μαφινς τα ειδικά χαρτάκια

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αφού ενωθούν ρίχνουμε τις 6 κουταλιές βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 4

Σε ενα μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του μπωλ και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχούν καλά

Βήμα 6

Προσθέτουμε την φέτα, το ζαμπόν και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά

Βήμα 7

Προσθέτουμε την φέτα, το ζαμπόν και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά

Βήμα 8

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν

Βήμα 9

Βγάζουμε απο τον φούρνο, αλείφουμε ελαφρά με το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 10

Τα muffins Ελληνικά αφράτα και αλμυρά με φέτα χωρίς ζάχαρη είναι έτοιμα

  Συμβουλές Αντικαταστήστε το ζαμπόν με λιαστές ντομάτες