Ψαροκεφτέδες Λαζάρου

2016-02-04 14:58:19
εικόνα 4519
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 110m
Μια μοναδικής νοστιμιάς συνταγή που θα λατρέψεις. Οι ψαροκεφτεδες λαζαρου είναι ένα ξεχωριστό πιάτο ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Απόλαυσέ το μαζί με άλλους υπέροχους μεζέδες και με ένα καλό κρασί. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.  

Υλικά

  • 800 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο ψαριού
  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λουίζα ψιλοκομμένη
  • 3 λάϊμ ξύσμα
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις στο μπλέντερ το ψάρι, τα μήλα, τα πράσα, τα αυγά, το κύμινο, το ψωμί, τη λουίζα, το ξύσμα του λάϊμ, αλατοπίπερο και ομογενοποιείς.

Βήμα 2

Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγεό για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει.

Βήμα 3

Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις.

Βήμα 4

Τηγανίζεις στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι ψαροκεφτεδες λαζαρου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

  Συμβουλές
  • Ταιριάζουν θαυμάσια με μια πικάντικη σάλτσα.